Tuesday, May 3, 2011

Study Sambil Santai..


Hai..hujan-hujan ni besh kan tido.Tapi dah nak maghrib tak elok pulak kalo nak tido kan.So update blog dulula sementara nak tunggu azan maghrib ni.Sekarang tengah demam exam kan.Mesti ramai students tengah struggle giler studykan.Sama la kita tapi saya takde la struggle sangat-sangat.Tak tahu kenapa rasa macam takde mood nak study.Rasa malas sangat.Rasa otak dah tepu nak cerna ilmu.Nak-nak bila bukak blog lagila terus tutup nota hehe..Pemalas betul haku nih..

Korang suka suasana study macam mana? Kebanyakan suka suasana sunyi sepi kan sampai bunyi nafas orang sebelah boleh dengar.Alahh macam dalam library tu senyap sunyi lagi sepi.Tapi saya tak suka suasana senyap time study..Rasa STRESS sangat..Saya suka suasana tenang dan damai serta santai.Tenang dan damai tak semestinya senyapkan.Contohnya saya suka study kat taman.Sebab tu weekend lepas dan cuti umum hari pekerja (semalam) saya dan encik Afif study kat Taman Tasik Titiwangsa.Besh study kat situ.Agak-agak bosan stop jap study,gi jalan-jalan tengok tasik jap hikhik.Lagi satu saya suka dengar lagu time study.Tak kisahlah orang cakap lagu tu mengganggu time study.So kat titiwangsa kitaorang bukak radio kuat-kuat.Takde sape pon nak marah.Kalau buat macam tu kat library kompem kena baling dengan buku hehe..

Pikir-pikir nak study ke tak hehe..

Tapi sebenarnya study kat mana-mana pun sama asalkan niat study tu tak lari.Hei hei hei kitaorang study tau kat titiwangsa,BUKANN dating tau tau..Lusa dah final exam.Harap dapat buat yang terbaik dan dapat result yang ok..amin..



Senyum kambeng =P



Terima kasih sudi baca..Sila datang lagi hehe..

6 org yg baik hati suda komen..anda? hee:

Cik Dodol said...

all the best utk exam. :)

sy stuju part nie ,

' sebenarnya study kat mana-mana pun sama asalkan niat study tu tak lari'

ngeh3. *sengih2 kambing*. betol ape yg cik aimie kata tu. :)

Izyan Masri said...

KIHKIH.MACAM BEST JE STUDY MCM NI.KALAU YAN CONFIRM MATA TENGOK BENDA LAIN JE XD

Aimie Lieyana said...

@cik dodol: tenks a lot cik dodol yg cumils..

@Izyan: besh study camni,tak tensen..sesekali jamu mata apa salahnya hehe..

hamzah ian said...

aku tak suka study.. hahahahaha

cik teynteyn said...

serious !!! canteknyeeee sis aimie pakai shawl purple tu ..
mention kaler lagi youuu.

sukeeee.. hehe

msti lagi smgtkan blaja dgn incik afif ? ehehe

Aimie Lieyana said...

@hamzah: tak suka study gak!! kih2..

@Cik teyn: tenks!! semangat? ye kot heheee..

Post a Comment