Sunday, May 1, 2011

Kisah Hantu Yang Macam-Macam..


Selamat pagi semua..Dah mandi belum?? Kalo belum silalah mandi ye sebelum bau 'wangi' merebak hehe..ok gurau jer..Pagi ni nak bercerita kisah hantu sebab tiba-tiba teringat time borak-borak pasal kisah hantu dalam kelas hari tu.Saya tinggal di asrama dari form 1 sampai sekarang..boleh dikatakan membesar bersama kisah-kisah hantu di asrama lah..Meh nak share kisah hantu yang mungkin korang dah pernah dengar.Yang belum pernah dengar bolehlah tambah koleksi kisah hantu kan hihii..

1. Dulu time duduk asrama mrsm memang femes lah dengan kisah budak perempuan yang beranak kat toilet pastu meninggal.Bila masuk toilet je dengar ada perempuan nyanyi..'mama carry baby..baby penuh darah..' Ish tetiba meremang bulu roma..

2. Kat asrama mrsm jugak ada dengar pasal nenek yang mencangkung atas almari pastu dia bilang "satu dah tidur,dua dah tidur,haa tiga belum tidur"..paham tak? Kalau kat asrama kan ada yang katil susun-susun memanjang kan.So nenek tu bilang sampai la kat budak yang belum tidur lagi.Yang buat-buat tidur pun dia tahu..Ishh kelakar pon ade =)

3. Kisah hantu jepun pun femes..rasanya mana-mana sekolah pun tak terlepas dari cerita ni.Kononnya tapak sekolah tu dulu bekas kubur jepun..Dengar askar jepun tengah kawadlah,aa yang takde kepala la..Wallahualam lah..

4. Seterusnya kisah hantu yang menjelma jadi kawan kita.Kat tempat saya belajar sekarang ni heboh kejap pasal ni.Ada seorang kawan saya ni kejut la member dia nak gi toilet.Member dia temankanlah.Pagi esoknya,kawan saya ni bercerita pasal gi toilet semalam tapi member dia dengan pelik bin ajaibya cakap die takde temankan pun..Haaa amik ko..Tapi manalah tahu kot-kot member dia tengah mamai ke apakan..

4. Haa kisah ni femes time saya belajar kat matriks.Mesti korang dah selalu dengar kan.Alkisahnya ada sorang makcik ni yang datang jual karipap melalui tingkap.Kalau ground floor tak apa jugak.Ni tingkat yang atas-atas.Maknanya makcik tu terbanglah ye heheee..Tak tahu nak caya ke tak.Punyalah femes kisah ni sampai kumpulan BALAS dalam maharaja lawak buat persembahan pasal makcik karipap ni..

5. Kat matriks juga saya ade dengar sorang student ni tengah stay up,pastu pintu bilik dia diketuk..Bukak-bukak tengok ada makhluk kepala botak.Toyollllll..Tapi peliknya toyol tu mintak baju.Apa kelas mintak baju..mintaklah duit ke lappy ke kan..Mungkin toyol tu sejuk kot malam-malam hehe.

Ok sampai sinilah kisah hantu.Banyak lagi sebenarnya tapi tak nak la cerita banyak-banyak.Dalam hati ada seram hehe..Saya tak tahulah cerita ni semua betul ke tak.Ada yang macam dah ditokok tambahkan.Macam-macam versi ada..Tapi tak mustahil benda ni ada kan.Orang cakap benda ni suka kacau time nak exam.Betul ke? Wallahualam..Alhamdulillah sepanjang saya duk hostel tak pernah lagi lah kena kacau..Korang lak macam mane? Ada cerita hantu menarik yang nak dikongsi? Sila-sila..


Hantu Kak Limah ni hantu paling femes kot.Kalau jumpa tak takutkan,mesti nak gelak je..





Terima kasih sudi baca..Sila datang lagi hehe..

10 org yg baik hati suda komen..anda? hee:

puteri ain said...

kak limah ni femes gilaa skang...hehe

Cik Aish said...

errrr setakat ni aish lum berpeluang lg jumpa hantu2 ni..huhuhu..hantu jalanan aish jumpa la :D

Aimie Lieyana said...

@Puteri Ain: Tau tape..dah jadi fenomena kak limah sekarang hehe..

@Cik Aish: harap2 takkan jupe la aish kan..takot! kui3..

Izyan Masri said...

ZAMAN DUK HOSTE SEKOLAH DULU,ASAL ORANG CITE HANTU YAN LARI.HAHA :D

Amoi said...

hantu tetek tak ada ke?

hehe

Qu azniza ;) said...

saya x takt antu..keke

cik teynteyn said...

kite ni kalau baca kisah hantu memang takot la nak tido malam ..

hehe..

kalau nak pegi tandas pon tahan je sampai pagi esok. HAHA

Aimie Lieyana said...

@amoi: antu tu sensored sket hehee..

@Quazniza: Tak takut antu ye..bagus2 berani huhu..

@Cik teyn: heheee tu lah pasai..malam tak gi toiletlah jawapnya..

Firdaus Shah said...

ade jgk dgr kt aspuri,bdk2 pmpuan yg 'cuti' tp x cuci btl2 'roti kering' tu.....alamatnye ade la 'makcik' dtg mkn.hahaha

Sulaiman Ariffin said...

Aq ade citer hantu.. Haha xtau la korang nk caye ke tak... Tp ni kawan aq nampak aq kat tempat lain dlm keadaan yg mencurigakan. Klau sekali je xpe ah... Ni dh dua kali, ada 4 saksi berlainan... Huuu... Seram beb aq... ><

Post a Comment