Monday, June 27, 2011

Ku Merindu Part 1~~


Assalamualaikum..

Hai..dah lama sangat tak update blog..Tetiba rasa gian nak menaip.Banyak sebenarnya nak cite dalam blog ni tapi satu-satulah.Takkan nak sumbat semua cerita dalam satu entrykan.Nanti jadi novel bersiri pulak.KU MERINDU..haaa kali ni nak cakap pasal tajuk tu dulu.

Alhamdulillah..saya dah pun tamat belajar dengan jayanya di Kolej Teknologi Makmal Perubatan.Serius masa hari terakhir di kolej memang sangat sedih.Bercucuran air mata ni masa bersalam-salamna dengan kawan-kawan dan pengajar.Kalau ditadah boleh dapat seploh baldi kot.Overkan.Banyak memori indah sepanjang tiga tahun saya menumpang di kolej tersebut.Dah habis belajar ni tetiba rasa rindu kat zaman kolej.Padahal masa belajar dulu memang berharap nak cepat abes.Dah jemu dah nak study.Dah muak tengok nota-nota yang bertambun.Tapi sekarang rasa rindu.Mana lagi nak dapat kenangan pada masa lalu? Saya ingat lagi sebelum saya daftar di kolej tu saya sedang belajar di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) then dapat tawaran kolej tu.Kolej tu bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).Kira tamat belajar tunggu posting jelah,tak payah nak susah-susah pergi cari kerja,interview semua.Jadi dengan separuh hati saya pilih kolej tu (bila dah kena kaunseling dengan famili).Mula-mula memang tak suka lah belajar kat situ.Tapi betullah orang cakap tak kenal maka tak cinta.Lama-lama memang suka sangat belajar kat situ.Sekarang semua tinggal kenangan...


Tudung biru ni masa kitaorang sem 3..

Ni masa minggu orientasi..Kejapnya mase berlalu..

Rumates terbaik dalam hidupku..


Sahabat selamanya..

Sem 1..

Tudung maroon ni sem 6..last sem..

Huwaaaa ntah bila pulak nak jumpa dengan dorang semua ni..Pasni bila masing-masing dah kerja lagi susah kot nak jumpa.Semoga semua kenangan yang tercipta ditanam rapat di sudut hati.Suka duka sepanjang kita lalui 3 tahun ni tak boleh di'rewind' kembali..Ku merindu..

Terima kasih sudi baca..Sila datang lagi hehe..

3 org yg baik hati suda komen..anda? hee:

ciknamr said...

uhhoooo ada sy disitu!! heheh kenangan plg terindah aimie, dpt jumpa dgn PAKCIK AFIF!!! weheeee amal tumpng gembira.. goodluck ye aimie!!

Aimie Lieyana said...
This comment has been removed by the author.
Aimie Lieyana said...

Heee amal ni tau2 jekk...mmg pon!!! eheeee..
thenks amal..gudluck tuk amal jugakkkk..

Post a Comment